Reivindicació de la retirada de la bandera espanyola al consolat de Baiona (País Basc del Nord)

Bizi reivindica haver tret la bandera espanyola del Consolat espanyol de Baiona (País Basc del Nord), aquest divendres 25 d’octubre a les 4.30 de la matinada

La tornarem quan es produeixi l’alliberament dels nou ostatges catalans empresonats per l’estat espanyol.

Garantim que estarà ben tractada durant el temps que romangui sota la nostra custodia.

Com a moviment no violent que som, profundament compromesos amb la democràcia i la sobirania popular, no podem quedar-nos amb els braços plegats veient sense reaccionar, que la monarquia espanyola empresoni 9 pacífics republicans catalans.

No podem acceptar la condemna d’entre nou i tretze anys de presó de nou líders catalans, la majoria escollits pel poble, per haver participat o sostingut l’organització d’un referèndum popular, respectant així la decisió del parlament de Catalunya.

Els nou presos són sis membres del govern català, entre ells el seu vicepresident. També hi ha la presidenta del Parlament català i dos presidents d’associacions populars, tots ells coneguts pel seu compromís democràtic, pacífic i republicà.

No podem tolerar que el 2019, al cor d’Europa, els càrrecs electes republicans puguin ser empresonats per haver organitzat una consulta a la seva població de manera democràtica i no violenta. El silenci o la inacció ens farien còmplices als ulls de la història.

Ningú ni res té dret a obligar a tot un poble per força, amenaça i por. El poble català ha de ser capaç de decidir lliurement i democràticament sobre el seu futur. La resposta als 2,3 milions de ciutadans catalans que van participar en el referèndum popular de l’1 d’octubre de 2017 no pot ser de cap manera l’encarcerament dels seus representants o dels seus portaveus.

El camí del diàleg i les urnes ha de prevaler sobre la brutal repressió i les frustracions i violències que genera.

25 d’octubre de 2019 a Baiona